x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe MESAJ SECRET, din cel de-Al Doilea Război Mondial, găsit legat de scheletul unui porumbel voiajor. "Comoara", ascunsă în hornul unei case (VIDEO)

MESAJ SECRET, din cel de-Al Doilea Război Mondial, găsit legat de scheletul unui porumbel voiajor. "Comoara", ascunsă în hornul unei case (VIDEO)

09 Apr 2015   •   19:24
MESAJ SECRET, din cel de-Al Doilea Război Mondial, găsit legat de scheletul unui porumbel voiajor. "Comoara", ascunsă în hornul unei case (VIDEO)

Descoperire remarcabilă în casa unui britanic. La aproape 70 de ani de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, David Martin, în vârstă de 74 de ani, a găsit în locuinţa sa un document codat, din vremea războiului, purtat de un porumbel voiajor care n-a mai ajuns la destinaţie. Capsula cu mesajul a fost găsită ataşată de scheletul păsării. "Comoara" stătea ascunsă în hornul casei.

Devid Martin nu mai folosise şemineul de ani buni, aşa că s-a gândit să-l renoveze. Când a ajuns la şemineu a rămas însă mut de uimire.

"Am început să tragem afară resturile care erau după şemineu, pentru că era plin cu nuiele folosite de păsări să-şi facă cuib. Pe măsură ce am tras, afară au ieşit cuiburi de păsări împreună cu scheletul uneia dintre ele, iar la un picior avea un inel de aluminiu, ceea ce înseamnă că era cu siguranţă un porumbel voiajor. Apoi am găsit o capsulă roşie şi m-am întrebat dacă este un mesaj secret. După ce am luat capsula, am găsit în ea un bilet cu un mesaj codat. Ar fi extraordinar dacă am descoperi un detaliu din acea vreme, extrem de importantă pentru istoria Marii Britanii", povesteşte britanicul, potrivit Daily Mail.

Mesajul a fost scris de un sergent în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, iar documentul trebuia să ajungă cel mai probabil la un cartier general care se afla în apropierea casei.

Britanicul a informat autorităţile despre descoperirea făcută şi acum un grup de specialişti încearcă să afle ce a scris un sergent din Al Doilea Război Mondial pe acea bucăţică de hârtie. Experţii spun că, odată decodat, mesajul ar putea oferi informaţii preţioase despre operaţiunile din război.

În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial au fost folosiţi 250.000 de porumbei voiajori. Păsările duceau mesaje de pe front, din spatele liniilor inamice sau zburau cu bombardierele, pentru a da de veste în caz că avioanele se prăbuşeau.



Alte articole interesante
Fenomen INCREDIBIL în cea mai aridă zonă deşertică din SUA. Oamenii de ştiinţă nu au găsit nicio explicaţie (VIDEO)
■ Oamenii de știință au descifrat cel CEL MAI MARE MISTER din Univers. "Este uluitor, va deschide o uşă către o lume complet nouă!" (VIDEO)
■ 


Descoperirea din adâncurile Mării Negre anunţă vremuri grele. "Inversarea poate avea loc oricând. Va fi HAOS!" (VIDEO)
Mărturia CUTREMURĂTOARE a unui român, după 15 zile de comă: "La fundul pământului e Iadul, dar lumea nu ştie"
Avion de vânătoare rusesc, MANEVRE ȘOCANTE lângă o aeronavă americană. Mesajul SUA pentru RUSIA (VIDEO) 
Descoperire FABULOASĂ pe fundul Mării Negre şi al Oceanului Atlantic: "Au o vechime de peste 32.000 de ani!" (VIDEO)
"MĂCEL şi mare tulburare la popoarele ortodoxe. IADUL este gata!" PROFEŢIA unui cuvios, făcută de Paște, în 1503
■ INCREDIBIL! Este prima oara cand o femeie isi PERMITE asa ceva pe Facebook!
■ FENOMEN MAGIC pe platoul Bucegilor. Ce se întâmplă în fiecare an, în ziua de 28 noiembrie, la poalele Sfinxului (VIDEO)

×