PREFERINTE
Romanii prefera carnea de pui, 27% din consumul de alimente este produs de ei, mananca des paine si 8% isi cumpara verdeturile de la supermarket.
S-a cam dus vremea cand oamenii mancau legume si fructe din gradinile lor sau taiau un porc ori o gaina si preparau carnea. Tot mai multi romani stau la bloc si nici cei care locuiesc la curte nu prea mai tin animale. Asa ca multi au ajuns ca pentru fiecare frunza de patrunjel, pentru fiecare frunza de leustean sau de stevie, ori de varza, pentru fiecare pulpa de pui sa mearga pana la magazin sau pana la piata ori, mai nou, la supermarket.
OUALE CALDE DIN CUIBAR. Parca ouale luate calde din cuibar si morcovii au alt gust cand sunt de la tine din curte. Iar para luata direct din pom este mai dulce. La intrebarea din sondajul CURS-SA, "In general, cam cat la suta din consumul de alimente din gospodaria dumneavoastra este acoperit de ceea ce produceti dumneavoastra in gospodarie?", romanii au raspuns: 27%.
ROMANII PREFERA CARNEA DE PUI. Imi place carnea si nu imi imaginez o masa fara carne. Mananc cu placere carne de porc, de vitel, de pui, de peste si, in ultima vreme, chiar si de oaie. Orice, dar carne sa fie. Romanul e carnivor.
Doar 1% dintre respondenti spune ca nu consuma carne. La intrebarea "Ce fel de carne preferati sa mancati?", 49% spun ca le place carnea de pasare.
Acum, in plina isterie aviara, procentul o mai fi scazut putin, dar carnea zburatoarelor ramane pe primul loc in preferintele romanilor. 34% dintre romani prefera carnea de porc, 8% pe cea de vita, 4% pestele si 2% carnea de oaie. Doar 2% dintre respondenti au spus ca nu stiu sau nu vor sa raspunda.
Citește pe Antena3.ro
|
PORCUL SAU GAINA?43% dintre barbati prefera carnea de porc, in timp ce femeile o prefera in proportie de doar 26%. Femeilor le place carnea de pui. 59% dintre reprezentatele sexului frumos spun ca prefera aceasta carne, in timp ce doar 37% dintre barbati zic acelasi lucru. Cel mai mult le place carnea de porc celor cu varsta cuprinsa intre 31 si 55 de ani (37% dintre acestia spun ca prefera carnea de guitator). 50% dintre cei care au venitul sub medie prefera carnea de porc, la fel ca si 47% dintre cei care au venitul peste medie. PRET, CULOARE, MIROS... SI COMPOZITIELa ce se uita romanii atunci cand cumpara produse alimentare? Potrivit sondajului CURS, prima data, romanul se uita la pret, normal, sa vada daca il tine buzunarul. Pe urma, pe locul doi in preferintele romanului nostru se claseaza culoarea. Adica omul apreciaza foarte mult cromatica alimentului de cumparat. Dupa ce se asigura ca pretul si culoarea alimentelor corespund standardelor proprii de calitate, romanii iau frumusel alimentele si le miros adanc: felul cum miros alimentele reprezinta un criteriu important pentru achizitionarea acestora. Urmeaza, pe locul patru, termenul de garantie si abia pe ultimul loc in preferintele cetatenilor nostri se situeaza criteriul compozitiei sau al continutului. (Catalin Pruteanu) VERDETURI SE CONSUMA LA TARABarbatii consuma verdeturi mai des decat femeile. 63% dintre reprezentantii sexului tare spun ca obisnuiesc sa consume des legume, in timp ce femeile spun asta in proportie de 55%. 62% dintre cei cu varsta cuprinsa intre 31 si 55 de ani consuma des legume, in timp ce doar 52% dintre persoanele cu varsta cuprinsa intre 18 si 30 de ani spun asta. Cei de la tara sunt mai mari amatori de verdeturi decat cei care locuiesc la oras. 63% dintre persoanele din mediul rural consuma des legume, spre deosebire de doar 55% dintre cei din mediul urban. |