x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Vreți să slăbiți? Introduceți în dietă aceste 5 alimente

Vreți să slăbiți? Introduceți în dietă aceste 5 alimente

13 Feb 2016   •   15:42
Vreți să slăbiți? Introduceți în dietă aceste 5 alimente

Dacă vreți să slăbiți, trebuie să știți că nu este important doar cât mâncați, ci și ce mâncați. Dacă anumite alimente îngrășă, altele accelerează arderile sau diminuează pofta de mâncare.

Potrivit mujerhoy.es, pentru a pierde kilogramele în plus mai rapid ar trebui să introducem în dietă următoarele cinci alimente:

1. Migdalele. Sunt o sursă importantă de grăsimi mono și polisaturate, atât de utile pentru reducerea colesterolului, cât și pentru menținerea greutății. În plus, conțin mai puține calorii decât celelalte oleaginoase (23 de migdale conțin doar 163 de calorii) și sunt bogate în fibre și vitamine.

2. Mere. Conțin pectină, un element natural care îmbunătățește digestia și asigură o senzație de sațietate pe termen lung. Multiple studii au demonstrat că persoanele care mănâncă un măr înainte sau în timpul mesei se satură cu o cantitate de mâncare mai mică, ajungând să consume mai puține calorii. În plus, sunt o sursă importantă de vitamina C, fibre și antioxidanți. Specialiștii ne sfătuiesc să le mâncăm cu coajă.

3. Anghinare. Sunt incredibil de sățioase pentru că au un conținut de fibre foarte ridicat. Pot fi servite ca aperitiv - în acest fel veți evita să mâncați foarte mult din felurile principale.

4. Avocado. Acest aliment cu textură cremoasă este bogat în grăsimi monosaturate, potasiu, magneziu, folat și vitaminele C și E. În plus, mai multe cercetări au demonstrat că este fructul ideal pentru a menține talia subțire și abdomenul plat.

5. Fasole neagră. Aparține categoriei alimentelor „calorii negative”, atât de utile pentru a arde grăsimile abdominale și pentru a controla apetitul. O ceașcă cu fasole neagră conține 15 grame de proteine și niciun gram de grăsime.
 

×