x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Arhiva stiri Jurnalul.ro din Aprilie 2008 - pagina 9

Numar rezultate 2767 articole

Meniu de gală la Summitul NATO

Meniul servit la dineul oficial din 2 aprilie 2008, oferit de ­excelenţa Sa, domnul Traian Băsescu, Preşedintele României, cu ocazia Summitului NATO. Dineu oficial     Meniul servit la...

Întîlnire la Grădina Lido

Era ultima seară cînd mai puteau ieşi împreună cu amicii lor, pentru că a doua zi plecau acasă la Tg. Mureş. Nicoleta era soţia lui Attila, bunul prieten al lui Costi, fost coleg de facultate şi coechipier î...

De la bucătărie la uzină

Acum un secol, cei mai mulţi oameni îşi pregăteau ei înşişi mîncarea. Astăzi, meniul nostru pentru o masă frugală se compune, în bună măsură, din ingrediente gata preparate, pe care le cumpărăm în...

Cînd pămîntul se odihneşte

De Armindeni, la 1 mai, pămîntul are parte de o zi de odihnă. Nici un gospodar nu se mai învredniceşte să plece la lucru dis-de-dimineaţă şi nici un animal nu mai cară poveri. Se spune chiar că Sfîntul...

“Délices de France”

Tînăr şi entuziast, Marius Gabriel Nechifor a ajuns în bucătărie printr-un joc al sorţii. Pasiunea pentru gastronomie s-a născut o dată cu descoperirea bucătăriei franceze. După ce ne-a pregătit un foie gr...

Brînza bavareză şi aroma Alpilor germanici

Despre o ţară care dă lumii numeroase sortimente de brînză se spune că nu poate să moară niciodată. Aşadar, am putea spune că Franţa, Elveţia, Italia şi Germania sînt nemuritoare. Istoria brînzei...

Cu Eros la Breakfast

După “Grădina Imperiului” – o carte din colecţia “Lifestyle” a Editurii Trei, în care bucătăria fostei URSS ne-a fost servită la Chişinău – Dan-Silviu Boerescu pune în...

Mici cadouri culinare

Bucuria de a dărui este uneori mai mare decît cea de a primi, iar dacă o facem cu discreţie, atunci dăm do­vadă de nobleţe sufletească. Bomboa­ne­le, torturile, prăjiturile, turta dul­ce, dar...

În jurul ceaunului

Îi vedem în fiecare zi. Trăim împreună în acelaşi spaţiu, împărţim bucuriile şi necazurile unei ­so­ci­etăţi aflate într-o permanentă tranziţie. Ce ştim însă despre ei? Că sînt un...

Evenimente

în ţară 5 mai. Întîlnire cu fiii satului. Aţintiş, judeţul Mureş. Toţi cei care s-au născut pe plaiurile comunei mureşene sînt aşteptaţi să participe la o adevărată petrecere în aer...

Pauză de cafea

Iau o carte să mă relaxez, pentru că am obosit să stau în bucătărie! Şi în lecturile mele găsesc tot felul de întîmplări hazlii. De pild& Iau o carte să mă relaxez, pentru că am obosit să stau...

Meniuri cu timbru

Florenţa Alexandru, Bucureşti: Colţunaşii din cartofi cu carne se obţin din: pentru aluat: un kg cartofi, 4 linguri de făină, sare şi piper; pentru umplutură: 300 g carne de porc tocată, două cepe...

Bucătar de rezervă

În primăvara asta e musai să schimb cumva modul de abordare a felului de a prepara alimentele. E un fel de angajament-dorinţă. Dar trebuie să mai studiez problema pentru că nu pot renunţa atît de uşor la...

Caiet de retete 30 aprilie 2008

Preparate din carne           Ciorbă cu varză albă şi pui     o jumătate de varză albă, două piepturi de pui, 5 roşii, un sfert de...

Luaţi-vă costume de baie de 1 Mai

Conform perspectivei meteorologice elaborate de specialiştii de la Administraţia Naţională de Meteorologie, este posibil ca ploile să-şi facă apariţia în noaptea de Înviere în mai multe localităţi...

Minerii şi-au dus crucea

LUPENI ● Cel mai lung pelerinaj din Europa s-a ţinut pe Valea Jiului Aşa cum ne-am obişnuit, an de an, vestitul şi deja cunoscutul pelerinaj organizat în Vinerea Mare sub titulatura „Drumul Crucii&rdqu...

Sîrbii au sărbătorit Învierea cu gîndul la Kosovo

BELGRAD • Nici în noaptea de Paşte poporul sîrb nu a uitat de fiul rătacitor “Kosovo este Serbia” stă scris pe frontispiciul uneia dintre cele mai mari biserici ortodoxe din Balcani, catedrala cu...

Ostrovul luminat

Se rostuiesc lucrurile pentru Inviere la Minastirea Cernica. Inca de la 6 seara, jandarmii ocupa "dispozitivul" - aleile, Biserica Sf Gheorghe, cimitirul, biserica Sf Nicolae, jos, spre lac, unde se va tine...

Învierea pe strada Polonă

Cult • Şi în Bucureşti sînt greco-catolici Biserica Română Unită cu Roma (greco-catolică) a avut un rol istoric extrem de important în Transilvania. Datorită ei şi imunităţii pe care o dădea legătu...

Împărţiţi Lumina cu ceilalţi!

HRISTOS A ÎNVIAT! ADEVĂRAT A ÎNVIAT! De undeva apare o Lumină şi oamenii şi-o împart pentru ca nimeni să nu rămînă în întuneric. Reporterii noştri au fost acolo unde s-a dat şi s-a primit Lumin
Serviciul de email marketing furnizat de