x close

Pilaf ca la Muntele Athos (rețeta Părintelui Epifanios)

Pilaf ca la Muntele Athos (rețeta Părintelui Epifanios)
Viaţa la mănăstire presupune impunerea unor restricţii, inclusiv în alimentaţie, pe care oamenii de rând le pot însă și ei aplica, atunci când credinţa lor îi ridică la un asemenea...
Rețeta zilei: Colțunași cu vișine

Rețeta zilei: Colțunași cu vișine

Ingrediente ● 300 g făină ● 100 ml apă ● un ou ● un praf sare Pentru umplutură: ● 250 g vișine ● 4 linguri zahăr pudră ● un strop esență de migdale Mod de...
Plăcintă cu mere (rețetă de dragoste)

Plăcintă cu mere (rețetă de dragoste)

Bucate de dragoste? Iată un subiect care a incitat de multe ori spiritele, provocând întocmirea de culegeri de rețete, eseuri, panseuri ori tratate gastronomice în toată legea. D'apoi... așa...
PUBLICITATE
  

  

  

Cum facem vestiţii mucenici moldoveneşti

Cum facem vestiţii mucenici moldoveneşti

Galerie Foto Pentru mucenicii moldoveneşti avem nevoie de următoarele ingrediente: - un kg faina, - 300 gr zahar, - o ceasca si jumatate cu lapte, - 6 oua, - 50 gr drojdie, - 200 gr unt, - doua linguri cu ulei, - un baton...
Rețeta zilei: Pui cu ananas la tigaie

Rețeta zilei: Pui cu ananas la tigaie

Ingrediente 2 bucăți piept de pui 3 cătei de usturoi 1 ceapă 1 ardei gras o ananas 1 ou sare piper Ingrediente pentru sos 2 linguri amidon 2 linguri sos de soia sucul din...
Rețeta zilei: Pui chinezec dulce-acrișor

Rețeta zilei: Pui chinezec dulce-acrișor

Ingrediente ● 500 g piept de pui ● o lingură amidon ● 2 ardei grași ● o ceapă ● 2 linguri zahăr ● 2 linguri oțet din vin alb ● 2 linguri apă ● 3 linguri ulei ● sare ●...
Rețeta zilei: Bezele cu anason

Rețeta zilei: Bezele cu anason

Ingrediente: 200 g zahăr tos 5 albușuri 20 g semințe de anason 1/2 linguriță zeamă de lămâie Mod de preparare: Se mixează albușurile cu zeama de lămâie, după care se adaugă...
Bobeală (rețeta lui Radu Anton Roman)

Bobeală (rețeta lui Radu Anton Roman)

Vreme de câțiva ani - vreo 6 -, întâlnirile mele cu Radu Anton Roman au fost absolut întâmplătoare. Cel puțină așa credeam mai demult. Iar că nu a fost așa și totul era cu rost...
Rețeta zilei: Mini tarte cu ciuperci de post

Rețeta zilei: Mini tarte cu ciuperci de post

Ingrediente: ● un aluat foitaj ● 500 g ciuperci proaspete sau conservate ● 3 cepe ● 10 bucăți miez de nucă ● 2 linguri ulei ● sare ● piper Mod de preparare: Ciupercile se curăță,...
Rețeta zilei: Musaca

Rețeta zilei: Musaca

Ingrediente: ● 6 cartofi ● 500 g carne tocată ● 2 cepe ● 4 linguri bulion ● 2 linguri ulei ● sare ● piper Mod de preparare: Ceapa se taie mărunt și se pune la călit în ulei....

Lichior de nucă verde, ca la Mănăstirea Dintr-un Lemn (rețete mănăstirești)

În Oltenia-de-sub-Munte, în Vâlcea, la Mănăstirea Dintr-un Lemn, am făcut într-o zi popas ca să mă închin la icoane și să mai adun niscaiva rețete pe care să vi le dăruiesc....
Rețeta zilei: Iahnie de fasole

Rețeta zilei: Iahnie de fasole

Ingrediente: ● 300 g fasole boabe ● 500 g afumătură cu os ● 3 morcovi ● 2 rădăcini păstârnac ● 2 cepe ● 2 rădăcini pătrunjel ● o conservă mică roșii în...
Ouă umplute cu ciuperci - rețetă pentru Zilele Dochiei

Ouă umplute cu ciuperci - rețetă pentru Zilele Dochiei

La început de primăvară, la 1 martie, sosește timpul Babei Dochia. Legenda avertizează asupra vremii schimbătoare de la începutul anului agricol. Baba Dochia are 12 cojoace, șase sunt rele (friguroase)...

Mâncare de mazăre de cucuruz aită (rețete vechi românești de Mărțișor)

La sfârșit de iarnă și început de primăvară, satele stau sub semnul soarelui alb. Crud și cu mare putere, acesta inspiră teamă în rândul gospodarilor. Copiii mai firavi și bolnăvicioși...
Rețeta zilei: Paste în sos de roși cu busuioc

Rețeta zilei: Paste în sos de roși cu busuioc

Ingrediente 350 g paste 2 linguri ulei 100 g bacon, feliat ½ linguriță boia 130 ml vin alb 400 g pastă de tomate 3 căței de usturoi, pisați busuioc proaspăt, după gust parmezan ras, după...
Pe 7 iunie, Jurnalul împlineşte 25 de ani. Spune-ţi povestea şi te premiem!
Serviciul de email marketing furnizat de