Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").
Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.
Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
DA, ACCEPT
Reţeta zilei: Prăjitură cu foi de napolitană și cremă cu nuci și biscuiți
Ingrediente
un pachet foi de napolitană
250 g unt sau margarină
300 g biscuiți simpli fără cremă
250 g nucă măcinată
250 g zahăr tos
5 linguri cacao
250 ml lapte
o fiola esență...

Reţeta zilei: File de somon în sos cremos de smântână
Ingrediente 1 lingură ulei 4 bucăți file de somon 3 căței de usturoi, pisați 250 g smântână 100 ml fiertură de pui zeama de la 1 lămâie 1 linguriță amidon 1 lingură apă 1 lingură mărar tocat ...
Reţeta zilei: Cannelloni cu carne şi sos bechamel
Ingrediente cannelloni 500 g carne tocată de vită 2 cepe 4 căţei de usturoi 200 g roşii pasate 150 g caşcaval 2 linguri ulei ½ linguriţă busuioc uscat sare piper pătrunjel Pentru sosul...
PUBLICITATE

Reţeta zilei:Yakitori - frigărui japoneze
Ingrediente: 1 piept de pui dezosat 2 cepe verzi sos de soia miere de albine opțional: mirin, sake, cățel de usturoi Mod de preparare Se spală pieptul de pui sub jet de apă rece, se șterge cu...
Rețeta zilei : Cordon Bleu
Ingrediente 50 g șuncă presată, tocată mărunt 2 linguri cremă de brânză dietetică 4 lingurite ulei de măsline 1 lingura verdeaţă tocată fin (pătrunjel, mărar, cimbru) 50 g pesmet 100 g...
Rețeta zilei: Mere coapte cu nucă
Ingrediente 4 mere, 20 - 30 g unt, o lingură de zahăr 2 lingurițe de dulceaţă de vişine sau cireşeși 3 - 4 linguri de fulgi de migdale sau nucă tocată. Mod de preparare: Pentru început, se...
Reţeta Zilei: Yakitori - frigărui japoneze
Ingrediente: 1 piept de pui dezosat 2 cepe verzi sos de soia miere de albine opțional: mirin, sake, cățel de usturoi Mod de preparare Se spală pieptul de pui sub jet de apă rece, se șterge cu...
Reţeta zilei: Gulaş ardelenesc
INGREDIENTE: 750 g carne de vacă 250 g costiţă de porc afumată 2 linguri de bulion, o ceapă 750 g cartofi, 200 g smântână 200 ml supă de vită 100 ml ulei 30 g unt 2 ouă 100g...
Reţeta zilei: Fasole verde în bacon afumat
ingrediente - 1 kg fasole verde, 500 g bacon afumat, feliat subțire, sare, piper multicolor, 100 g unt Mod de preparare Fierbem fasolea verde, în apă clocotită cu sare, doar până începe să...
Reţeta zilei: Rizotto cu ciuperci
Ingrediente: 500 g ciuperci, 320 g orez pentru rizotto, o ceapă, 30 g unt, un litru supă de legume, 5 linguri vin alb, 3 linguri parmezan, 2 căței de usturoi, 4 fire pătrunjel, 2 linguri ulei de măsline, sare,...
Rețeta zilei: Paella cu fructe de mare
Ingrediente: orez cu boboul rotund, o ceapă, un ardei roşu, un ardei verde, 2 linguri boabe de mazăre, 2 căţei de usturoi, 2-3 linguri de ulei de măsline, 20 creveţi decorticaţi, 4 midii, 10 creveţi...
Rețeta zilei: Macarons (prăjituri din migdale)
Ingrediente: 500 gr. migdale, 750 gr. zahăr, 3 albușe vanilie sau esență de lămâie. Mod de preparare Se curăță migdalele de coajă punându-le puțin în apă fiartă, apoi, după ce s-au...
Rețeta zilei: Gazpacho
INGREDIENTE: 450g roșii, 1 cățel de usturoi, 2 fire pătrunjel sau busuioc, 1 lingură paste tomate, ¼ castravete cojit și tocat, 300ml suc de roșii, 2 cepe verzi tocate, 1 ardei gras, 15 ml suc de lămâie, 30 ml ...
Rețeta zilei: Papanași cu vișine
Ingrediente dulceață de vișine ulei zahăr vanilinat 1/2 pliculet praf de copt 1 ou 2 linguri făină albă 4 linguri griș de grâu 250 g brânză de vaci 1 lamâie 1 portocală zah