x close

Pește la cuptor, cu sos de usturoi (rețetă ușoară de vară)

Pește la cuptor, cu sos de usturoi (rețetă ușoară de vară)
Verile toride pot fi trecute mai lesne atunci când mâncarea e... ușoară. Renunțăm – pe cât posibil – la carne și, atunci, pestele devine alimentul preferat, întrerupând...
REŢETA ZILEI: Papricaş de pui cu găluşte

REŢETA ZILEI: Papricaş de pui cu găluşte

Ingrediente Găluşte: 2 ouă, 2-3 linguri apă, 4 linguri şi jumătate de făină, sare, piper. Papricaş: 4 ciocănele de pui, 1 ceapă medie, 1 linguriţă boia dulce de ardei, 1 ceaşcă suc de roşii, 1...
REŢETA ZILEI. Croque madame (mic-dejun franţuzesc)

REŢETA ZILEI. Croque madame (mic-dejun franţuzesc)

Ingrediente: 2 ouă, şuncă, patru felii de pâine de casă, muştar Dijon, brânză Gruyere, unt, smântână, câteva frunze de spanac baby spanac Mod de preparare: Pentru...
PUBLICITATE
  

  

  

Plăcintă cu carne (rețeta lui Radu Anton Roman)

Plăcintă cu carne (rețeta lui Radu Anton Roman)

Plăcinta cu carne, dupa rețeta lui Radu Anton Roman, este un preparat savuros, ușor de gătit, ideal de servit la cină, alături de familie. La Bucuresti, placinta cu carne o faceau si grecii si macelarii,...
Tochitura necredincioșilor (rețetă din vremea lui Vodă Ghica)

Tochitura necredincioșilor (rețetă din vremea lui Vodă Ghica)

Prima clădire a primăriei Bucureștilor despre care avem știință și documenturi, s-a ridicat la sfârșitul domniei lui Alexandru Dimitrie Ghica, în toamna anului 1841, când prezidente al sfatului...
Crap sălbatic de Dunăre gătit după gustul pescarilor (rețeta Corneliei Ghișoi, Lady Chef a României)

Crap sălbatic de Dunăre gătit după gustul pescarilor (rețeta Corneliei Ghișoi, Lady Chef a României)

O femeie sensibilă, delicată și, totodată, cu mâini puternice. Mâini care știu să frământe aluatul. Fată de la țară, cum se zice - fiind născută în același sat cu bunică-mea dinspre...
Iahnie de fasole cu ciolan afumat (rețeta lui Radu Anton Roman)

Iahnie de fasole cu ciolan afumat (rețeta lui Radu Anton Roman)

Iahnie de fasole cu ciolan afumat, dupa rețeta lui Radu Anton Roman, este un preparat tradițional românesc, ușor de făcut și extrem de gustos. Mancare complicata tare, care in Banat se implineste in...
Dovlecei și vinete țărănești (rețeta lui Radu Anton Roman)

Dovlecei și vinete țărănești (rețeta lui Radu Anton Roman)

Dovlecei și vinete țărănești, după rețeta lui Radu Anton Roman, sunt o combinație delicioasă, de preparat în special vara, când aceste legume se găsesc din abundență în piețe. Sunt...
Brioșe cu gem pentru Lunea Rusaliilor (rețetă economică)

Brioșe cu gem pentru Lunea Rusaliilor (rețetă economică)

În Lunea Rusaliilor, creștinii merg la biserică și iau apă sfințită, pentru a stropi câmpurile. neuitând să rostească o anumită formulă magică: „Doamne, norocul nost' să vie tăt...
Sarmale de Rusalii, în frunză de tei (rețeta lui Păstorel, adaptată)

Sarmale de Rusalii, în frunză de tei (rețeta lui Păstorel, adaptată)

Sarmale de Rusalii - o rețetă de ținut minte! În Duminica Rusaliilor, creştinii se ospătau cu bucate alese, mergând într-un loc cu iarbă verde. Se bea vin amestecat cu pelin, iar femeile purtau la...
Alivanca strămoșească (rețetă pentru Moșii de Rusalii)

Alivanca strămoșească (rețetă pentru Moșii de Rusalii)

Sărbătoarea Rusaliilor este deosebit de importantă, dovadă că se întinde de-a lungul a trei zile, pline de ritualuri, interdicţii şi foarte multe pericole. În Sâmbăta Morţilor, ce precede...
Borș de cocoș (rețetă de pe Durău)

Borș de cocoș (rețetă de pe Durău)

Pribeag "pe drumuri de munte", pe Durău, turistul mai puţin pretenţios este de acord că e preferabil să găseşti un "loc de mas" nu departe de pădure, intr-o zonă ozonată, de unde...
Inimi de turtă dulce (rețetă din târg de la Domnești)

Inimi de turtă dulce (rețetă din târg de la Domnești)

inimi de turta dulcdeInimi de turta dulce, pictate cu trandafiri, cu spirale si stele... Baieti si fete, trupuri taiate din aluat, asemanatoare decupajelor de hartie, cu bratele intinse in laturi, inchipuind, de le...
Dulceața de zmeură (după rețeta bunicii)

Dulceața de zmeură (după rețeta bunicii)

Cuvantul "dulceata" ar trebui scris cu liniuta de unire langa cuvantul "bunica". "Dulceata-de-bunica". Ori "dulceata-bunicii"? Nu? Cine n-a visat, copil, sa deschida capacul...
Crap la cuptor, rețeta lui Radu Odobescu (publicată în „Dictatura gastronomică” a lui Constantin Bacalbașa)

Crap la cuptor, rețeta lui Radu Odobescu (publicată în „Dictatura gastronomică” a lui Constantin Bacalbașa)

Rasfoiesc, cu placerea de a descoperi gustul altei epoci, paginile unei carti de Constantin Bacalbasa. Tiparita inainte de razboi - in prima si a doua editie - are un titlu intrigant: "Dictatura gastronomica"....
Serviciul de email marketing furnizat de